Om mig

IMG_2735

Jag är utbildad journalist med ett förflutet som nyhetsreporter på Sveriges Television och har fler än 20 år som lärare i svenska, engelska, media, entreprenörskap och bild för elever i åldrarna 12-19 år bakom mig. Jag arbetar också som svensklärare för nytillkomna akademiker. Jag har även skrivit krönikor för Kungsbacka-Posten i drygt sju år.

Jag har skrivit fem böcker och debuterade 2011 med romanen Nära dig (Ordvändan förlag). 2012 kom handboken Förverkliga din bokdröm (KS Förlag), som jag skev tillsammans med Kristina Svensson. 2013 skrev jag om stora delar av Nära dig och gav ut den under den nya titeln Närmare dig (Grim förlag). 2015 släpptes reportageboken Våra älskade orkade inte leva (Grim förlag) och 2016 reportageboken När mörkret viker undan för livet (Grim förlag).

Förutom att skriva egna böcker läser jag även andras som redaktör. Jag är redaktör för både enskilda, externa författare och för författare på Grim förlag.

Tillsammans med min vindsurfande reklammakare till äkta man bor jag i ett vitt hus i Onsala med våra två tonårsbarn.

Jag tycker om alla former av skapande verksamhet och förutom att läsa och skriva gillar jag att fotografera, göra smycken, teckna och måla – även om det blir alldeles för sällan nu för tiden.

Sedan 18 år har jag en bokcirkel tillsammans med tolv väninnor och genom den får jag läsa böcker jag annars själv inte skulle valt. Det är alltid härligt att diskutera lästa böcker med andra och vi tycker ofta olika, vilket är väldigt berikande och kul.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s