Skrivcoach

Har börjat på en berättelse men kört fast? Är du osäker på om dina karaktärer är tillräckligt intressanta? Grubblar du över om handlingen är spännande nog för en thriller eller gripande nog för ett drama? Funderar du över språkriktighet och går vilse i talspråk, skriftspråk, meningsbyggnad och ordval? Blir du alldeles yr av ord som berättarperspektiv, tempus och dramaturgi och vill få det förklara på ett pedagogiskt sätt? Känner du att du skulle vilja ha ett bollplank, en stöttepelare och en hejarklacksledare i en och samma person?

Om du svarar ja, finns jag här för dig.

De senaste åren har jag varit lektör och redaktör för många publicerade och uppmärksammade böcker. Spännvidden är stor och jag läser de flesta genrer. Barnböcker, ungdomsböcker, feelgoodromaner, relationsromaner, thrillers, polisromaner – listan är både lång och varierad. All respons är ytterst individuell och jag kommenterar alltid de saker jag reagerar på längs vägen. Det kan handla om allt från ordval och skiljetecken till logiska luckor och trovärdighet.

Som skrivcoach är jag med dig under hela skrivprocessen. Du skickar ett antal sidor till mig och får feedback på dem samtidigt som du får förslag på hur du kan gå vidare. Med stor lyhördhet och varsam fingertoppskänsla får du som författare den uppbackning som just du och ditt manus behöver. Hur många sidor du väljer att skicka till mig i taget kan variera beroende på var i processen du befinner dig. Det kan vara tio eller tjugo en gång och trettio en annan.

Coachningen sker via mejl och vi bestämmer tillsammans när du ska skicka in dina alster. Du skriver i din egen takt och vi lägger upp en plan några månader i taget. Allt för att du ska känna dig trygg och hinna landa i ditt skrivande.

Jag har arbetat som lektör och redaktör i flera år och har också över tjugo års erfarenhet av att undervisa på högstadiet, gymnasiet och folkuniversitetet samt trettio års erfarenhet av att skriva på ett professionellt plan. Dessutom har jag läst litteraturvetenskap på universitetet och jag har även en kandidatexamen i journalistik. Fem böcker bär mitt namn på ryggen, så jag har stor erfarenhet av bokprocessen som författare också.

Tillsammans hjälps vi åt att ge dina karaktärer liv och personlighet, din berättelse driv och framåtanda och slutligen dina framtida läsare en givande och kanske rent av oförglömlig läsupplevelse.

Jag vill ha dina manussidor som ett worddokument via mejl. Det ska vara skrivet på Times New Roman 12 punkter på 1,5 radavstånd. Coachning kostar 60 kronor plus moms per sida och du betalar via faktura.

Observera att väntetid kan förekomma, så hör gärna av dig i god tid.

joanna@bjorkqvist.org

Välkommen!

Joanna

 

 

 

 

Advertisements