Dan före dan på Bokmässan

IMG_8678Idag var det äntligen var det dags för oss att inreda monter B04:73 på Bokmässan i Göteborg. När vi kikade på mässkartan tyckte vi att läget var helt okej, men när vi kom dit och förstod hur allt såg ut runt omkring var det mer än okej. Då var det riktigt bra!

Vi är mycket glada över läget och väldigt nöjda med att det är så pass mycket öppen yta omkring oss och inte så många stängda väggar, för det betyder att det kommer att bli lätt att hitta till vår monter.

Men nog såg det tomt och ödsligt ut när vi kom med våra två “hyrda” (för fem kronor styck och då får man dessutom tillbaka femman när man lämnar tillbaka hjälpmedlet) kundvagnar från Ica Focus fulla av böcker, spotlights, hyllor och förvaringslådor.

Montern är i sig har vi hållit stilren och proper, precis som vi vill ha det, och på väggarna finns snygga (jamen, det är de väl?!) fotografier av oss sex författare. Många frågar om det är en slump att alla fyra författare på Grim förlag står med armarna lätt i kors och svaret på det är både ja och nej.

IMG_8680Det började med att jag tog en lång serie bilder på min förläggare Annika Bengtsson, för bilderna jag tog senast kändes för vintriga för en bokmässa i slutet av september. Det blev massor av bra bilder i rosa sommartoner. Sedan blev det dags för mig att ta bilder inför Bokmässan ett par månader senare. Min snälla syster tog en hel del bilder med olika bakgrund och i olika positioner. Till slut valde jag ut en av dem som årets bokmässebild och då skrev jag här i bloggen om hur velig jag var, för det fanns ett par stycken som var rätt så bra.

När jag skickade bilden till Annika för att få den godkänd och bad henne välja en ur den egna serien kom det en liknande tillbaka. Hon stod nästan likadant som jag. Jättekul, tyckte jag, och bad genast Elisabeth Lindström och Björn Jutendahl att också ta en ungefär likadan för på så sätt skulle man kunna se att Grims författare hör ihop.

IMG_8702Sagt och gjort. Jag tycker att det blev jättesnyggt, för jag gillar porträttbilder som visar lite mer än bara ansiktet och då ser det roligare ut om man gör något med armarna än enbart låter dem hänga rätt upp och ner.

På väggarna finns även bilder av alla boktitlar som finns till försäljning under mässan. Dessutom har vi satt upp anslag med paketpris som vi hoppas ska locka en och annan hugad spekulant.

Att Annika säljer sin fantastiska roman Kråkprinsessan för endast 20 kronor har jag knappt ens lust att nämna för det är alldeles för billigt för denna pärla. Och då vill jag påpeka att jag läste den INNAN jag kände Annika. Att hon säljer HELA sin romanserie i fyra löst sammansatta delar för 110 kronor är typ årets bästa julklapp. Fyra läsvärda och välskrivna romaner för 110 kronor! Jag köper alltid hälften av mina klappar på Bokmässan, så detta är grymt. Då ska man dessutom veta att Snökupan ingår.

Vi har också vårt fullspäckade monterprogram för dagen uppsatt längs bordet och det finns många spännande saker att lyssna på där. Jag har textat alla dagarnas program och vågar lova att det är värt att finnas på plats när vi berättar om våra böcker och vårt författarskap. Det känns väldigt bra att vi har ett så gediget monterprogram som vi har och dessutom två finfina högtalare som gör att vi kommer att höras.

Montern är inredd. Böckerna är på plats. Nu väntar vi bara på besökarna. Imorgon bitti klockan nio slås portarna upp.

Välkomna!

IMG_8695

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s