Intervju med mig på Boktugg.se

BoktuggNicole Löv har intervjuat mig om reportageboken Våra älskade orkade inte leva och arbetsprocessen kring den. Idag publiceras artikeln på Boktugg.se och det är alltid trevligt att få uppmärksamhet för sitt arbete, så jag blev mycket smickrad över att få vara med på sajten.

Jag tycker att det blev en fin artikel även om jag är alldeles för ödmjuk för att säga att jag kan allt om att genomföra intervjuer, som det står i texten. Det är klart att jag efter över två decennier då jag intervjuat bland annat statsministrar, popstjärnor, företagsledare och andra spännande personer känner mig oerhört trygg i journalistrollen, men allt skulle jag ändå inte själv våga påstå att jag kan eftersom hela livet bjuder på mer och mer fördjupning och ökad kunskap. Men nu när det ändå står så ler jag glatt och tackar mjukast.

Och jag verkar faktiskt lite kaxig i slutet av artikeln för jag fick frågan vilken bok av de fyra böcker som bär mitt namn på ryggen jag skulle vilja rekommendera. Av dessa fyra väljer jag helt klart Våra älskade orkade inte leva med just den motivering som står i texten, men urvalet var ju lite mindre än det verkar som …

Så jag är fortfarande en rätt försynt person som inte törs skrika alltför högt. Det innebär dock inte att jag inte är stolt över det jag gör, för det är jag och jag kan mycket rak i ryggen säga att jag är stolt över Våra älskade orkade inte leva.

Men utan de fantastiska intervjupersonerna jag har haft lyckan och turen att få träffa hade den inte varit någonting alls och det är jag medveten om. Kanske hade den inte ens publicerats om det inte varit för Annika Bengtsson på Grim förlag som genast nappade på min idé och ville ge ut den.

Tillsammans kan vi människor göra riktigt bra saker!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s