Smygstartar försäljningen av När mörkret viker undan för livet

IMG_9510Efter lite funderingar fram och tillbaka har min förläggare Annika Bengtsson på Grim förlag och jag bestämt oss för att börja sälja När mörkret viker undan för livet redan nu, trots att det officiella releasedatumet är den 10 september, då det är den internationella suicidpreventiva dagen.

Om du är intresserad av att köpa ett exemplar kan du läsa mer under fliken Köp böcker här ovan.

Skälet till att vi smygstartar är att vi hoppas att boken får lite spridning inför just den suicidpreventiva dagen, för jag ser hela boken som ett enda långt debattinlägg. Vi måste agera för att rädda liv och ett steg på vägen att våga prata om att livet ibland känns så svårt att den enda utvägen verkar vara att ta begå självmord.

Men det finns andra och bättre lösningar och om det berättar mina fantastiska intervjupersoner i min nya reportagebok. Jag har intervjuat åtta personer som alla har burit på allvarliga självmordstankar eller gjort ett eller flera försök. Även två personer som arbetar med suicidprevention intervjuas; en professor och en psykiatrisjuksköterska.

Detta kan vara årets viktigaste bok.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s