Redan planering inför Bokmässan

IMG_3463Trots att mars just har börjat tänker jag redan på september. Inte för att jag önskar att våren redan var över. Inte heller för att jag vill rusa förbi sommarmånaderna utan att njuta av den sköna värmen som jag hoppas på att få uppleva.

Nej, jag tänker på september av helt andra skäl. Det är nämligen då det är dags för den stora årliga Bokmässan i Göteborg och den ser jag alltid fram emot. Jag har varit gäst där i över tjugo år och det är alltid lika kul att lyssna på sina favoritförfattare och köpa signerade böcker till sig själv eller för att ge bort i present.

2012 var jag där som utställare med två böcker i bagaget, Nära dig och Förverkliga din bokdröm, och det var en fantastiskt rolig upplevelse. Att få möta människor och tala om böcker var otroligt trevligt och intressant. Dessutom sålde jag en del och det var förstås inte heller så dumt.

2013 stod min förläggare Annika Bengtsson med Grim förlag i Qoola qvinnors monter och då fanns min roman Närmare dig, som just kommit ut på Grim, med. Det var så skoj att hälsa på i montern och prata med kunder som stod för att köpa min bok och lite överraskade lägga sig i samtalet och erbjuda en signatur i boken.

2015 är det dags för mig att vara utställare igen. Den här gången kommer Grim förlag dela monter med Ordspira Förlag och Glimmergumman och då kommer jag att finnas i montern alla dagar Bokmässan är öppen. Med mig kommer jag självklart att ha reportageboken Våra älskade orkade inte leva.

Vi har redan haft vårt första möte via internet och påbörjat planeringen av montern. Det känns härligt att vara på gång igen för Bokmässan är verkligen en upplevelse utöver det vanliga. I slutet av april ska vi träffas igen och då är det dags för ett möte IRL. Säga vad man vill om nätet och alla dess fördelar, men att få äta lunch tillsammans, titta på färger på tyger och diskutera diverse förslag öga mot öga slår ändå en nätkonversation med hästlängder.

Bokmässan 2015 – vi är på gång och vi är grymt taggade!

1 thought on “Redan planering inför Bokmässan

  1. Pingback: Miniseminarium på Bokmässan 2015 | Joanna Björkqvist

Leave a comment