Munter summering av månaden som gått

IMG_9564Nu är det en månad sedan Våra älskade orkade inte leva släpptes och det har verkligen varit ett högt tempo och stort intresse för reportageboken. Ett tidningsreportage, två tv-inslag och tre radiointervjuer har det blivit totalt och det känns så värdefullt varje gång boken får massmedial uppmärksamhet eftersom jag så gärna vill sprida de medverkandes historier så att andra anhöriga kan få stöd och tröst och känna igen sig.

Beställningarna från biblioteken runt om i landet tickar också in i jämn takt och det beror nog både på att låntagare ber sitt lokala bibliotek att beställa hem boken och på att den positiva recensionen från BTJ, som förut hette Bibliotekstjänst, nu kommit ut. Mycket glädjande att få dessa rapporter dagligen!

IMG_9557Jag har precis haft lunchmöte med min förläggare Annika Bengtsson på Grim förlag och då fick jag en hel låda med nya böcker som jag kan ha hemma om någon vill beställa signerade exemplar direkt från mig. Det är faktiskt femte lådan jag har fått att sälja ur och med tanke på att det ligger 30 böcker i varje låda är det inget dålig facit för min egna lilla bokhandel i arbetsrummet.

Boken får också fina omdömen av sina läsare och det gläder mig oerhört att de vill rekommendera den till sina vänner. Detta stod att läsa på Facebook i helgen som gick:

“Joanna Björkqvist har skrivit en fantastisk bok om suicid/självmord. En bok alla borde läsa, oavsett om man är drabbad själv eller inte. En varm och lättläst bok där tio personer delar med sig av sina historier. Rekommenderas!!”

Nog är det fantastiska ord? Om du ännu inte har beställt Våra älskade orkade inte leva, så har jag prima exemplar ur en sprillans ny låda att plocka fram!

1 thought on “Munter summering av månaden som gått

  1. Pingback: Våra älskade orkade inte leva går med vinst | Joanna Björkqvist

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s