Releasemingel i solskenet

IMG_3929Idag var det äntligen dags för min kära förläggare och goda vän Annika BengtssonGrim förlag att ha releasemingel för sin litterära bagatell Kvinnor, vin och vänner. Det är Annika själv som vill kalla den charmiga romanen om vad som kan hända under fem dagar på folkhögskolan Fridhem en litterär bagatell, men de flesta skulle nog helt enkelt stoppa in historien i feel good-hyllan.

Som redaktör för romanen har jag haft den stora äran och förmånen att få följa med på hela den härliga resan från tanke till färdig bok. Extra roligt har det varit att Annika valt att låta tre spännande karaktärer från tre av sina tidigare böcker mötas denna ljuva sommarvecka utan för Landskrona. Vilken grej! När Annika berättade om sin idé blev jag så glad att jag skuttade upp från fåtöljen där jag satt och kramade henne. Vilken briljant idé! Jag som undrat så vad som hände med dem när sista bladet var läst.

IMG_3924Carina, från Snökupan, har alltid haft en särskild plats i mitt hjärta och Boel, från Mellan raderna, önskar jag verkligen ett härligt liv efter separationen från sin trista make. Caroline, från Sorgbägare, var verkligen på väg senast vi möttes, så vart hon skulle ta vägen var mycket intressant.

I strålande solsken var det så dags för releasemingel och det tog inte lång stund innan Annika fick lämna signeringsbordet, för att hämta fler böcker att skriva i. Somliga gäster köpte tre böcker och de var tänkta som presenter till vänner inför sommaren. Och det måste jag säga är en utmärkt tanke, för Kvinnor, vin och vänner är en bok som delvis är skriven i hammocken under soliga och sköna dagar och definitivt ska läsas i hängmattan eller i en solstol i sällskap av ett glas vin medan fåglarna kvittrar och livet är så där underbart som det bara kan vara på sommaren.

Grattis, Annika, idag firar vi din härliga, roliga, glada, vindränkta, finurliga och varma roman Kvinnor, vin och vänner!

IMG_3927

1 thought on “Releasemingel i solskenet

  1. Pingback: Nu är den officiellt släppt – Kvinnor, vin och vänner | Annika Bengtsson – författare

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s