Nya visitkort med båda böckerna

IMG_3153Det är många saker man ska tänka på inför en kommande bokrelease. Visitkort till exempel. På mitt förra hade jag en bild av framsidan på reportageboken Våra älskade orkade inte leva och jag tyckte det både fungerade bra och var snyggt. Mycket roligare än att ha bild på mig själv, för det var ju boken jag ville skulle vara i fokus och inte jag.

När nu När mörkret viker undan för livet befinner sig på tryckeriet började jag grubbla över hur mitt nya visitkort ska se ut. Den spontana tanken var förstås att göra ett likadant som förra gången men med den nya bokens framsida som bild. Samtidigt kändes inte det så kul, för jag ser ju böckerna som systrar eftersom de handlar om samma tema. Dessutom hör de ihop rent utseendemässigt.

Då föddes idén att göra ett visitkort där båda böckerna finns med. Hur det skulle gå till var jag dessvärre lite oklar över för jag har inte InDesign och det vore nog inte så dumt i detta sammanhang. Då kom jag på den briljanta idén att skoningslöst utnyttja min snälla förläggare Annika BengtssonGrim förlag. Alltså frågade jag henne om hon möjligen skulle kunna hjälpa mig och så förklarade jag hur jag ville ha det.

Annika är ofta snabb som en vildhäst och det var hon även denna gång. Jag kan säga att det inte tog lång till innan jag fick ett förslag via mejl och redan vid första utkasten var jag helnöjd. Det blev exakt som jag ville men faktiskt ännu lte bättre eftersom Annika lagt en diskret liten skugga under varje bok. Så tjusigt!

Igår kom visitkorten till förlaget och även om jag inte har dem i min hand ännu ser jag att de ser fantastiskt snygga ut tack vare bilden Annika skickade. Nu har jag 500 nya spännande möjligheter att sprida ordet om mina reportageböcker – hurra!

3 thoughts on “Nya visitkort med båda böckerna

  1. Pingback: Annika Bengtsson – författare

  2. Pingback: Snabbt förlagsmöte i Tvååker | Joanna Björkqvist

  3. Pingback: Affischen är klar inför Bokmässan | Joanna Björkqvist

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s