Dagens intervju på P4 Halland

imageAtt vara med i direktsänd radio är alltid lite pirrigt, men eftersom jag kan mitt ämne rätt bra och hade med mig ett glas vatten in i studion kände jag mig trots allt ganska lugn när jag ställde mig framför mikrofonen mitt emot programledaren Marika Rennerfelt på P4 Halland i förmiddags.

Lite fick hon höja bordet så jag skulle slippa luta mig alltför mycket för att kunna prata i mikrofonen för jag är ganska lång, men sedan rullade samtalet på. Ibland avbröts vi av musik men sedan var vi tillbaka igen och det kändes avslappnat och bra.

Många känner sig obekväma med att höra sin egen röst i etern, men det släppte jag för länge sedan. Redan när jag gick på Journalisthögskolan i Göteborg i mitten på 1990-talet gjorde vi både radio och tv och då fick vi snällt vänja oss vid våra röster. När jag sedan fick jobb som nyhetsreporter på Sveriges Television pratade jag i mikrofon varje dag och rusade sedan hem för att se sändningen, så jag står ut med min röst. Jag vet att det allra viktigaste är att man talar i lagom tempo och inte i mun på varandra. Det försöker jag bära med mig i alla eterintervjuer och det är svårt nog för mig som vanligtvis talar både fort och babbligt.

imageVi pratade bland annat om orden självmord/suicid, den internationella suicidpreventiondagen, hur vi kan hjälpa varandra, hur boken fick sin titel och att det är en myt att de som en gång försökt ta sitt kommer att fortsätta tills de lyckas.

Förhoppningsvis kan ni höra intervjun i sin helhet via denna länk HÄR och då ska ni gå in 1:03:30 in i programmet.

Hoppas ni tycker att det är intressant!

PS. Det finns en kortversion också och den hittar ni förhoppningsvis HÄR.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s