Virvelvinden i författarlivet

fullsizerenderBokprocessen och författarlivet har så många olika faser. Oftast sitter man som författare förstås vid datorn och skriver dagarna i ända. Jag har som reportageboksförfattare dock en förmån som inte alla författare har. Jag får nämligen resa runt lite i landet och intervjua människor som bär på gripande livsöden. Dessa möten är alltid lika intressanta och spännande och tillför mig som person så mycket.

När boken så småningom befinner sig på tryckeriet blir det stiltje på många sätt, för då finns det inte speciellt mycket med själva boken att göra. Det är liksom kört. Det är inte rätt läge att komma på att man vill ändra något, om man säger så.

img_3353Men då börjar den mest intensiva marknadsföringsfasen istället. Då är det fullt upp med att skriva pressmeddelanden, kontakta media och byta roll; bli den som själv intervjuas istället för tvärtom.

När boken sedan är tryckt och klar kommer nästa fullfartsperiod; säljandet. Det är exakt där jag befinner mig nu och häromdagen skrev jag till min förläggare Annika Bengtsson på Grim förlag att de lådor jag fick av henne i samband med releasefesten är helt slut! Jag trodde jag hade en låda kvar, för det stod en låda på bänken. Men det visade sig vara min roman Närmare dig – så snopen jag blev! (Även om det också en bra bok, såklart.)

img_3352Men samtidigt glad, för det innebär ju att jag sålt massor från mitt eget lager parallellt med att människor som inte känner mig köper via Adlibris eller Bokus. Hurra för det!

Igår hade vi ett riktigt blåsigt höstväder här hemma och då passade jag på att ta några vilda bilder, för jag tycker att de illustrerar väldigt väl intensiteten i mitt liv.

Fart och fläkt, helt enkelt.

Leave a comment