Skriv din kunskap – digital kurs

Äntligen kan jag berätta! I flera månader har jag och bästa Jenny Westerlund på Skrivfokus filat på en kurs tillsammans och nu är den faktiskt tillgänglig! Hurra!

I våras frågade Jenny mig om jag kunde tänka mig att skapa en digital kurs om att skriva en fackbok tillsammans med henne. Både fackbok och Jenny själv fick givetvis direkt tummen upp från mig, men det digitala var jag mer tveksam till. Hur gör man en kurs digital? Det undrade jag från början, men så här i slutet av 2020 är allt digitalt vardagsmat, så nu är det självklart att en digital skrivkurs kan bli toppenbra.

Jenny Westerlund är utbildad lärare och lektör och driver Skrivfokus och JW förlag & utbildning. Hon är otroligt ambitiös och driftig och jag känner mig utvald över att hon valde att fråga just mig när hon ville skapa en digital kurs för att skriva en fackbok. Jag har skrivit några tidigare och även om både Våra älskade orkade inte leva och När mörkret viker undan för livet är ganska tunga, skrämde det inte henne. Skönt!

Som utbildad journalist tycker jag att fackböcker är extra viktiga för jag har själv många gånger sökt mig till litteraturen för att hitta fakta och stöd för tankar jag haft. Nu har du chansen att bidra till den här gedigna källan av kunskap genom att skriva din egen fackbok. I tider då så gott som vem som helst kan skriva vad som helst och få det att låta som en sanning är det extra viktigt att vi som lutar oss mot fakta gör vår röst hörd.

Men det måste inte vara en klassisk fackbok för vuxna. Det kan också handla om att du är fascinerad av myror och vill skriva en barnbok om dessa flitiga insekter. Eller så kanske du vill skriva en bok om din uppväxt på den afrikanska savannen, en kokbok om vegansk mat eller varför inte en handbok om hur du bygger ett attefallshus. Bara fantasin sätter gränser, så fundera över vad just du vill skriva om.

Kursen är uppdelad i sju moduler och finns i två varianter. I den ena, Skriv din kunskap – självstudiekurs, får du en modul per vecka i sju veckor och har tillgång till kursen i 12 månader. Då jobbar du på helt på egen hand. I den andra, Skriv din kunskap – med textrespons, är upplägget med en modul per vecka i sju veckor och tillgång till kursen under ett helt år exakt detsamma, men här har du möjlighet att flera gånger under kursens gång få personlig respons av oss kursledare på texter du själv skrivit. Textresponsen har du tillgång till i sex månader och detta för att du ska ha gott om tid på dig att skriva men samtidigt en deadline att arbeta mot så att skrivandet verkligen blir av.

Hoppas att du tycker att detta låter intressant och blir sugen på att gå en kurs. Det går också utmärkt att ge bort en kurs i julklapp till någon du tycker borde skriva en fackbok och som kan behöva lite stöd längs vägen. Kontakta bara jenny@skrivfokus.se så hjälper hon gärna till!

Välkommen till skrivkursen Skriv din kunskap!

Leave a comment