Provtrycket är på gång

omslag_våra_älskade

Äntligen rullar vardagen igång igen efter alla trevliga helger. Jag har mest tillbringat de så kallade ledigheterna, som i mitt fall inte alls bestod av ledigheter utan riktigt viktigt och roligt arbete, med att korrekturläsa Våra älskade orkade inte leva och det har varit ett både intensivt och givande arbete. Reportagen är väldigt gripande och fast jag läst dem så många gånger och så väl vet vad de handlar om blir jag faktiskt tårögd ibland ändå. Det känns fint.

Igår hade jag det sista samtalet med min förläggare Annika Bengtsson på Grim förlag inför att hon idag skickat boken för provtryck. Vi gick noggrant igenom de sista korrigeringarna tillsammans och vi läste baksidestexten ett par gånger extra också.

Om bara några dagar kommer vi att få ett provtryck från tryckeriet Scandinavian Book i Danmark och det ska bli så oerhört spännande.

Så här kommer hela det färdiga omslaget att se ut. Boken kommer att tryckas i danskt band, som är mitt favoritformat, och det kommer att finnas flikar som ger boken extra stadga. Där är det perfekt att skriva lite kort information om mig som författare och även lägga in en bild, så man får ett litet hum om personen bakom boken.

Jag hoppas att boken ska sticka ut lite med sitt målade omslag, för omslaget är trots allt en väldigt viktig del när det gäller att fånga potentiella läsares uppmärksamhet och det här är en bok som är värd uppmärksamhet. För mina fantastiska och generösa intervjupersoners skull.

De har viktiga saker att berätta om hur det är att vara anhörig till någon älskad som tagit sitt liv.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s