Gästbloggar hos Cecilia Svensson

Cecilia SIdag gästbloggar jag hos Cecilia Svensson om tillfälligheter i livet. Jag vill gärna tro att det är jag som styr mitt eget liv, men är det verkligen så enkelt? En hel del handlar faktiskt om rena rama tillfälligheter. Små detaljer och händelser gör att livet tar helt andra vägar än det var tänkt… Läs mer om mina tankar och erfarenheter kring detta i gästbloggsinlägget där jag också berättar att det ofta varit tillfälligheter som gjort att jag kommit i kontakt med de anhöriga som medverkar i Våra älskade orkade inte leva.

Det är också en rolig tillfällighet att jag fick stöta på Cecilia genom det här bloggsamarbetet som kom sig av ett upprop från mig i en Facebookgrupp som vi båda är med i. Eftersom vi är många som både är författare och bloggar föreslog jag att vi kunde gästblogga hos varandra och som ni sett här i bloggen var det en idé som gav ett fantastiskt gensvar.

Cecilia var en av dem som nappade och ringde upp mig för att prata lite. Eftersom google är en av mina mest konsulterade vänner, googlade jag Cecilias namn medan vi pratade och då såg jag en artikel om henne i Expressen från 2012. Jag läste artikeln när den var ny och blev så berörd av hennes berättelse att jag faktiskt tänkt på henne minst en gång varje månad under de två år som gått. Jag har tänkt på hur hon hela tiden planerade när hon kunde dricka alkohol och hur hon drack vin och sedan körde till dagis. Hela tiden har jag undrat så hur det har gått för henne sedan artikel skrevs.

Nu satt jag med henne i telefonen och blev så glad över att höra att det har gått bra. Äntligen fick jag veta det! Jag kommer säkert att fortsätta att tänka ofta på henne och hur hon hade det under sina svåra år som alkoholist, men jag kommer att göra det lättare till sinnet. Hon har kommit ut på andra sidan och det gjorde mig så glad att hon har kunnat hålla fast vid det.

Tusen tack, Cecilia för att jag fick gästblogga hos dig!

 

2 thoughts on “Gästbloggar hos Cecilia Svensson

  1. Cecilia Svensson

    Tack Joanna för fin text hos mig. Jag är glad att våra vägar korsades. Vår kontakt och hur gästbloggen kom till, är i sig ett “bevis” för att tillfälligheter öppnar nya möjligheter.
    Roligt också att kunna ge svar på dina funderingar kring hur det gått för mig 🙂

    Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s