En som bok som bjuder in till samtal

IMG_0102 Nu har keramikern Ulrica Elmberg och vi andra utställare på vårens AVTRYCK i Färjenäs plockat ner alla våra alster för den här gången. Några exemplar av Våra älskade orkade inte leva fick följa med mig hem igen och det är alltid lika skönt när det är åt det hållet, så böckerna har räckt till helgen ut. Det är utan tvekan värre om de tar slut och presumtiva kunder blir besvikna för att det är dåligt planerat.

Det blev en fin hantverkshelg och jag har fått signera böcker till nya läsare. Det är alltid lika trevligt att få träffa människor som är intresserade av mina böcker och skriva en personlig hälsning till dem och när ämnet är så känsligt känns det extra speciellt och berörande.

IMG_0087Ulrica berättade att flera besökare pratat med henne om boken under helgen. De berättade att de kände till boken och var intresserade av den men att de just nu inte var i fas för att läsa den. Det har jag full förståelse för, men det gläder mig att Våra älskade orkade inte leva bjuder in till samtal. Det tycker jag känns fint.

Jag tror att många utgår ifrån att det är en väldigt tung och sorglig bok och det är klart att det är tufft att en hel bok bygger på något så tragiskt som självmord, men det är ändå så att Våra älskade orkade inte leva är lättläst trots att den är gripande och ger styrka och kraft trots att människors öden kan vara så grymma. Den är inte skriven på ett tungt sätt, för då hade hela syftet med boken (att visa att vi vågar prata om suicid och vara en spegelbild till andra drabbade) gått förlorat. Människor måste orka läsa annars hade jag inte skrivit boken.

IMG_0094

IMG_0097Som vanligt ville jag köpa så gott som allt som såldes på vårens AVTRYCK, men jag nöjde mig med två burkar oliver (mina föräldrar ska få den ena), två burkar tapenade (även här går den ena till mina föräldrar), två påsar med vit nougat (detta är söta dotterns favoritgodis så hon ska få en egen påse) och en kavring.

Jag hade väldigt gärna köpt även den snygga pallen med coolt skägg och flera andra av de otroligt läckra möblerna. Robotarna var också roliga. Och de generösa muggarna med rosor på var så vackra och perfekta att de knappt såg handgjorda ut – ofattbart skickligt.

IMG_0106Jag är mycket stolt över att min reportagebok med sitt målade omslag blev utvald att vara med bland alla dessa fantastiska hantverk. Stort tack till Ulrica och tack alla ni som kom under helgen – alldeles oavsett om ni köpte något!

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s