Sommarplaner på gång på Grim förlag

IMG_3777En stor fördel med att tillhöra ett förlag är att man får vara med på förlagsmöten och smida planer tillsammans med förläggare och författarkollegor. Det har vi på Grim förlag precis gjort.

Snart kommer sommaren och tyvärr är min reportagebok Våra älskade orkade inte leva väl extra aktuell då, för just under sommarmånaderna sker det fler självmord än under resten av året, som jag berättat om tidigare. Det känns dock inget vidare att ha det som säljargument. Tanken med boken har aldrig varit att profitera på andras olycka utan att finnas där som en spegelbild och ett stöd när något av det allra värsta som kan drabba en människa händer.

Så även om jag blir glad för vartenda exemplar som säljs av Våra älskade orkade inte leva, för de anhörigas berättelser är verkligen värda att spridas, så är det framför allt en annan bok som Grim förlag kommer att göra en sommarkampanj på och det är Björn Jutendahls underhållande roman Bara Business, som utspelar sig i reklam- och medievärlden.

Den är som gjord för hängmattan och solstolen. Slukas med fördel iförd ett par coola solbrillor och i sällskap av ett glas bubbel. För att visa hur väl Bara business passar att njuta av en somrig dag tog jag efter det trevliga förlagsmötet i Varberg en bild på författaren i min solstol i hemma i trädgården där just nu äppelblomster förgyller atmosfären. Mer om kampanjen kommer längre fram, men nog ser det ljuvlig ut redan nu?

IMG_2504På mötet fick jag med mig en hög med Björns böcker för att jag ska kunna ta med den som present istället för en flaska vin eller en blomma när jag går på fest i sommar. Det är verkligen en perfekt present; silvrig och snygg på utsidan och med både spänning och underhållning på insidan.

Om jag skulle komma med min egen bok om suicid finns det risk för att värdparet hellre hade velat få en flaska vin istället. Det kan liksom sända fel signaler.

Var bok har nog sin plats och sin tid ändå.

6 thoughts on “Sommarplaner på gång på Grim förlag

 1. Johanna

  Kanske läser jag din bok…har svårt att läsa om död och sorg….viktigt absolut men det är verkligen något man hade klarat sig utan…tänkt om alla bara fick leva lyckliga i alla sina dagar…

  Reply
  1. joannabq Post author

   Johanna, jag önskar också att alla fick leva lyckliga i alla sina dagar, men så ser tyvärr inte världen ut. Våra älskade orkade leva är en finstämd bok, där man visst kan fälla en tår emellanåt, men huvudsyftet med boken är att vara en spegelbild och en tröst för andra drabbade, och det hade helt gått förlorat om man bara hade gråtit sig igenom boken. Trots sitt tunga och svåra ämne är den både lättläst och enkel att ta sig igenom. Det säger faktiskt alla som läst den, både de som själva är drabbade av ett nära suicid och andra läsare som t ex människor inom vården och människor som generellt intresserar sig för andras liv och öden.

   Låna den gärna på ditt bibliotek (finns även som e-bok) så är det ju helt gratis att testa om det kan vara något för dig – om du vill!

   Reply
  2. Jelena

   Jag tycker boken är väldigt fin, sorglig visst men inte på ett jobbigt sätt. Svårt att förklara.
   Jag tycker absolut inte att den var för svår eller tung, däremot så sträckläste jag den inte. Utan jag läste ett par kapitel i taget och in söp de berättelserna innan jag fortsatte.
   Men det är upp till var och en. 🙂

   Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s