Gäst på Suicidpreventiva dagen

SuicprevDen 10 september uppmärksammas den Suicidpreventiva dagen i hela världen och jag är inbjuden till evenemanget på Stadsmissionen på Drottninggatan 33 I Göteborg där jag kommer att intervjuas om reportageboken Våra älskade orkade inte leva. Det hela inleds med drop in vid lunchtid klockan 12.30 och sedan är jag först ut klockan 13. Jag känner mig mycket hedrad över att bli tillfrågad att medverka och ser redan fram emot en givande och lärorik eftermiddag. Det är ett väldigt digert och intressant program i år.

Jag var på evenemanget som besökare förra året. Det var där jag träffade en av mina generösa och kloka intervjupersoner och mer om detta står att läsa i boken. Jag blev så berörd av de få orden hon sa på träffen att jag var tvungen att gå fram till henne efteråt och fråga om hon kunde tänka sig att vara med i min bok. Jag blev så glad och tacksam när hon sa ja, för hennes historia berör fler än mig. Hon har nämligen förlorat båda sina barn, det ena i ett astmaanfall och det andra i självmord. En otroligt stark berättelse att gripas av.

Den 10 september kommer det också att finnas möjlighet för intresserade att köpa ett signerat exemplar av Våra älskade orkade inte leva till specialpriset 120 kronor. När jag träffade min förläggare Annika Bengtsson för höstens första förlagsmöte förra veckan hade vi en hel del att diskutera och priset på boken vid olika evenemang var en av de saker som vi tog upp. Vi tycker båda att det är viktigt att ha specialpris när man som författare är ute och pratar om boken för det ska kännas att man som åhörare/gäst/kund är med om något särskilt. Som jämförelse kan sägas att boken kostar 186 kronor på Adlibris och 172 kronor på Bokus, så det känns väldigt bra för mig att kunna erbjuda detta låga specialpris.

Under fliken Kalendarium ovan har jag skrivit in Suicidpreventiva dagen och där finns även andra tillfällen att träffa mig inlagda. Kika gärna där ibland för den uppdateras när något nytt dyker upp.

Varmt välkomna till en viktig dag den 10 september – tillsammans kan vi arbeta för att nå nollvisionen. Vi måste våga prata om psykisk ohälsa och bryta de tabun som finns kring självmord för ingen ska behöva må så dåligt att suicid är den enda utvägen. Därför är det viktigt att Suicidpreventiva dagen finns för den lyfter frågan.

Även om jag stilla önskar att det inte behövdes …

1 thought on “Gäst på Suicidpreventiva dagen

  1. Pingback: Suicidpreventiva dagen om en vecka | Joanna Björkqvist

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s