Lyckad kampanj

IMG_4012Förra helgen drog jag igång en Facebookkampanj för att hjälpa min före detta arbetskompis Sanjin Pejkovic i hans arbete för att samla ihop pengar för att hjälpa människor som flyr från skräck, krig, våld och hot. Sanjin åker till Belgrad den 22 december och kommer troligen att bege sig mot Bulgarien och jobba där över julhelgen. Hans osjälviska insats för människor i nöd berörde mitt hjärta så djupt att jag, efter att ha bollat idén med min förläggare Annika BengtssonGrim förlag, bestämde mig för att sälja Våra älskade orkade inte leva till kanonpris och sedan skulle förlaget skänka tio gånger så mycket som böckerna inbringade.

Kampanjen blev en succé och beställningarna tickade in i jämn takt. Min förläggare brukar säga att man säljer böcker en och en, men i det här fallet stämde det inte riktigt. Någon köpte två och någon köpte faktiskt till och med tio stycken på en och samma gång. Totalt sålde vi närmare 50 böcker och det är vi väldigt nöjda med. Det är trots allt en bok om att vara anhörig till en, två eller till och med tre familjemedlemmar som tagit sitt liv, så även om den är lättläst är det inte direkt en feelgoodbok, så varje köp ser vi som genomtänkt och då blir vi extra glada och stolta.

Två beställare köpte dessutom boken till ett betydligt högre pris än vad jag angivit så det blev ett välkommet tillskott som vi tackar särskilt för. Jag har också bestämt mig för att själv plussa på summan med ytterligare tio kronor per såld bok, så förlaget och jag skänker en tjuga för varje bok som såldes i kampanjen. Dubbelt så mycket pengar till människor som verkligen behöver det, alltså.

Dessutom känns det bra att kampanjen sågs av nästan 13 000 människor och delades över 60 gånger och det är jag jätteglad över för det är en viktig bok som förtjänar att uppmärksammas.

Pengarna kommer att gå direkt till de behövande utan omvägar och utan administrationskostnader och de kommer att användas till bland annat jackor, stövlar och kanske någon leksak till några barn på julafton. Jag är övertygad om att Sanjin kommer att förvalta pengarna mycket väl.

Tusen tack till alla er som bidragit till att några medmänniskor som vi inte känner får en lite, lite bättre jul – både ni som köpte Våra älskade orkade inte leva och ni som delade kampanjen på Facebook.

Tillsammans gör vi skillnad – tusen tack!

(Den vackra ängeln på bilden är tovad av Tina Olsson)

1 thought on “Lyckad kampanj

  1. Pingback: En liten summering av 2015 | Joanna Björkqvist

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s