Nytt namn på Facebook-sidan

fb-bild_jb.1Tusen tack till er alla som kommit med positiva kommentarer om När mörkret viker undan för livet. Det värmer verkligen mitt hjärta. Eftersom ni inte läst själv boken ännu, den kommer ju först i september, så har kommentarerna mest handlat om framsidan och titeln och alla har skrivit så otroligt snällt och uppmuntrande. Om ni visste hur lättad jag blir – tack!

Som jag skrev i förra blogginlägget var titeln otroligt svår att få fram. Det har tagit månader att komma fram till den som blev och faktum är att när min tålmodiga förläggare Annika Bengtsson och jag bollat säkert tusen gånger med varandra och hon till slut skrivit in den på själva målningen pep jag “Har vi bestämt oss för den nu, eller?” med en liten, svag röst. Det är ingen tvekan om att det är en vacker titel, tycker jag, men den är i längsta laget och säger inte lika tydligt som den förra reportagebokens titel vad boken faktiskt handlar om. Det var mina två invändningar.

Men nu känns det jättebra tack vare att så många tycker att den är fin och passar bra. Det gör mig så lättad, för det är lika svårt att döpa sin bok som att välja namn till sitt barn. Det ska liksom kännas rätt hela vägen. Och nu gör det verkligen det.

Jag är också jätteglad över alla fina kommentarer om målningen. Tusen tack, för jag är ju inte konstnär, men ville gärna måla även detta omslag, för att böckerna ska höra ihop fint. Den nya akvarellen ska jag berätta mer om en annan gång. Nu nöjer jag mig med att konstatera att jag tycker att båda omslagen passar så fint ihop. Den blå och den röda boken på tema suicid. Känns fint.

Eftersom den nya boken är på gång har jag efter en stunds funderande bestämt mig för att byta namn på Facebook-sidan Våra älskade orkade inte leva. Framöver kommer jag ju att skriva mer om När mörkret viker undan för livet och då känns det konstigt att sidan heter den förra bokens titel. Så nu har jag bytt till det som den kanske borde hetat från början, Joanna Björkqvist – Författare.

Det passar bättre, men jag ville inte ha det förra gången för jag är inte den som ska stå i centrum utan det ska böckerna göra. Nu fick jag ändå ge mig, tyckte jag, för jag ville inte ha två olika boksidor att administrera. Så nu får ni gärna kika in på min nygamla sida och om ni inte redan gillar den får ni gärna göra det genom att klicka i Gilla. Då blir jag så glad, så glad.

Tusen tack igen, för alla härliga och positiva tillrop!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s