Bevakning pågår

imageIdag berättade min förläggare Annika Bengtsson på Grim förlag att det redan nu finns människor som bevakar min kommande reportagebok När mörkret viker undan för livetAdlibris. Hurra, så glad jag blev!

Trots att boken släpps först den 10 september, på den internationella suicidpreventiva dagen, finns det redan intresse för den och det är jag så tacksam över. Jag önskar verkligen att de gripande och viktiga berättelserna i boken får stor spridning så det blir tydligt att det faktiskt går att rädda liv.  Samtliga åtta som jag intervjuar i långa och djupa reportage har burit på allvarliga självmordstankar eller gjort ett eller flera försök att ta sitt liv, men de lever fortfarande idag.

Sin tunga ryggsäck kommer de på något sätt att bära med sig livet ut, men de vittnar ändå om att det går att leva vidare. Det gör När mörkret viker undan för livet till en av de viktigaste böckerna i år.

Om inte den allra viktigaste.

1 thought on “Bevakning pågår

  1. Pingback: När mörkret viker undan för livet är tryckt! | Joanna Björkqvist

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s