Positiv recension från BTJ

Lektörsomdöme BTJ NMTrots att När mörkret viker undan för livet inte utkommer förrän den 10 september har redan en lektör på BTJ, som tidigare hette Bibliotekstjänst, läst och kommit med ett omdöme. Det är så spännande varje gång att jag nästan tappar andan. När min förläggare Annika Bengtsson på Grim förlag alldeles nyss skrev att omdömet har kommit vågade jag nästan inte läsa mer.

Det är snudd på för läskigt, för omdömet från lektören ligger till grund för bibliotekens inköp och som sann biblioteksälskare vill jag ju gärna att massor av bibliotek köper in min nya reportagebok så den når så många läsare som möjligt. Även dem som inte har råd att köpa egna böcker. Då måste ju omdömet vara positivt för att biblioteken ska vilja köpa in den.

Och det kan bli så. Hurra! För precis som förra gången jag släppte en reportagebok blev det enbart positiva ord. Puh, så lättad jag blev!

Så här skriver Therese Nordholm, som läste även den den förra reportageboken (Våra älskade orkade inte leva) om När mörkret viker undan för livet:

Liksom i sin tidigare bok, Våra älskade orkade inte leva (2015), vill författaren bryta tabun runt suicid och ge en beskrivning av ett folkhälsoproblem. Tillsammans med detta lyckas Joanna Björkqvist även i denna bra och välskrivna bok visa läsaren att det finns en väg ut ur mörkret och att suicid inte är lösningen.

Jag lyckas, genom mina fantastiska intervjupersoners värdefulla historier, visa att det finns en väg ut ur mörkret och att suicid inte är lösningen. Åh, så glad jag blir. Det är ju exakt och precis det jag vill med hela boken! Så himla glad jag blir över dessa ord! Dessutom sägs boken vara både bra och välskriven! Tjohoo för det! Jippie! Nu ska jag tralla hela resten av dagen!

Trala-la-la, trala-la-la!

1 thought on “Positiv recension från BTJ

  1. Pingback: Fem gånger så många beställningar | Joanna Björkqvist

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s