Tusen tack för i år!

Ett väldigt annorlunda och intensivt år går mot sitt slut och det är dags att reflektera lite över året som gått och allt som hänt på jobbfronten. Jag är väldigt tacksam över att jag haft så mycket att göra hela året, så stort tack till alla er som anlitat mig under 2021. Ni är guld värda. En del av er har varit återkommande kunder medan en del har varit nya kontakter. Lika roligt som det är att få ett nytt manus av en författare jag arbetat med tidigare är det att läsa ett manus av en författare i vardande. Det är som att få julklappar varje gång – man vet aldrig vad paketet innehåller.

Allra mest var det att göra under våren och i början av sommaren, då jag som mest hade jag åtta manus i kö, vilket är rekord för mig. Som tur var handlade det om väldigt olika manus både till längd och innehåll. Eftersom jag alltid jobbar med ett manus i taget för att kunna sjunka in i just den aktuella världen var det skönt att några av de åtta var omläsningar, för det går alltid fortare att läsa om ett manus än att läsa det för första gången. När jag får manuset en andra gång brukar de flesta saker som jag reagerade på under första läsningen vara åtgärdade och då blir det ett annat tempo för mig.

Ett par var också barnboksmanus och de är betydligt kortare än en genomsnittlig roman för vuxna, så sammantaget blev det en härlig mix och jag har verkligen fått uppleva det bästa av många världar.

Kanske har pandemin och det faktum att många varit hemma gjort att fler än någonsin har skrivit på det där projektet som man burit inom sig under lång tid. Nu kanske man äntligen fått tid att berätta sin historia.

Då och då får jag frågan om jag själv skriver på någon bok för närvarande och det gör jag tyvärr inte. Dels är det svårt att hinna skriva för redaktörsjobbet tar mycket tid, men saken är också den att jag inte har någon klockren idé som skriker till mig att den vill komma ut i världen. Om jag hade haft det kanske jag hade kunnat norpa åt mig lite skrivtid. Kanske får jag en briljant idé att förvalta under 2022? Det vore skoj!

Lite skriver jag ändå emellanåt för det händer att jag blir anlitad för att skriva författarporträtt eller göra författarintervjuer och det är alltid lika kul. Journalisten i mig tycker att det är trevligt att både få intervjua och skriva, så det gör jag mer än gärna.

Redan nu har jag skrivit in några kommande manus i min kalender för 2022, men året är långt, så det lär finnas plats för åtskilliga fler. Har du ett manus som skulle må väl av ett par extra ögon? Eller har du kört fast och behöver en coach? Hör gärna av dig så skräddarsyr vi något som passar just dig.

Jag ser fram emot ett nytt och spännande 2022 och hoppas på många gripande, tankeväckande, underhållande och välskrivna manus att dyka ner i. Hoppas vi hörs under året. Tills dess ber jag att få önska er alla

GOD JUL & GOTT NYTT ÅR!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s