Glad påsk från manushögarna

Det är fortfarande oftast lite väl kyligt för att sitta ute och läsa manus, men påskriset fick vara ute en liten stund i alla fall. Hoppas att värmen kommer snart för nu längtar vi efter den, även om vi får vara glada för att det i alla fall är mer sol än snö och regn just nu.

Under de senaste veckorna har jag läst två barnboksmanus och ett ungdomsmanus och idag är det dags för ett vuxenmanus igen. Det är så härligt med denna mix för jag behöver titta på rätt så olika saker i alla genrer och jag gillar den växlingen. När det gäller barnböcker är en viktig sak att språket passar målgruppen. Det är inte fel med en liten utmaning så barnen kan utveckla sitt ordförråd, men samtidigt får sagan inte stanna upp för att barnet inte förstår. Då bryts magin och man kommer direkt tillbaka i verkligheten.

Vuxenmanuset som jag ska ta mig an idag är det andra i en serie av fyra och det är alltid lika kul när författare kommer tillbaka till mig gång på gång. Eftersom jag varit i den här branschen i ett antal år vid det här laget har antalet författare som återkommit blivit allt fler. Om bara ett par veckor kommer ett femte manus av en och samma författare och jag ser redan fram emot att få läsa det för hen skriver alltid så finurligt, humoristisk och tänkvärt. Det är underbart när man direkt känner igen en författares stil och sätt att skriva.

I påsk ska jag kosta på mig att vara lite ledig och umgås med familj och vänner, men jag blir inte ett dugg förvånad om jag råkar sitta här vid datorn igen på annandagen. Det brukar råka bli så …

GLAD PÅSK!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s