Fint reportage om boken och mig

IMG_0107Idag breder jag ut mig rejält i Kungsbacka-Posten, som jag var krönikör i under drygt sju års tid.  Reportern Emma Hellström var hemma hos mig i måndags för att intervjua mig angående min kommande reportagebok Våra älskade orkade inte leva som släpps på Grim förlag den 16 februari 2015.

Resultatet kom i dagens tidning. Det blev en mycket varm och fin artikel, tycker jag. Precis som det brukar bli när Emma skriver. Hon tog bilder både inomhus och utomhus och båda varianterna kom med, den ena på framsidan och den andra inuti tidningen. I bakgrunden på inomhusbilden syns en tavla med tre färgglada ugglor på och den målade jag för ett par veckor sedan, men eftersom vi nyligen har flyttat in i vårt hus har vi inte riktigt bestämt var vi vill ha tavlorna ännu, så den får nöja sig med att stå på kanten på soffan. IMG_0106 På kanten ryms även några utvalda böcker. Min senaste roman Närmare dig har inte tittat fram sedan flytten, utan den befinner sig någonstans i källaren och jag kunde faktiskt inte hitta den när Emma var här. Istället fick det bli några andra böcker som är speciella för mig.

I handen håller jag Annika Bengtssons utmärka roman Sorgbägare som jag varit stolt redaktör för. Annika är inte bara författare, utan även min förläggare på Grim förlag. Det känns perfekt att det blev Kungsbacka-Posten som gjorde det första reportaget om Våra älskade orkade inte leva, eftersom jag jobbat där, och det är så spännande att boken nu sprids. Vilket äventyr!

4 thoughts on “Fint reportage om boken och mig

    1. joannabq Post author

      Tack så mycket, Lotta! Japp, jag målar gärna när jag hinner men det har varit lite väl glest mellan gångerna… Jag har även målat omslaget till reportageboken och under 2015 har jag lovat mig själv att måla mer – det är ju så roligt! 🙂

      Reply
  1. Pingback: Dags att skicka pressmeddelanden | Joanna Björkqvist

  2. Pingback: Trevlig artikel i Kungsbacka-Posten | Joanna Björkqvist

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s