Dags att skicka pressmeddelanden

IMG_9057_2Som journalist har jag varit mer van vid att ta emot pressmeddelanden än att skicka dem. Som nyhetsreporter på Sveriges Television jobbade jag ibland morgonskift och då ingick det att vittja faxen (jojo, det var innan mejlens tid) för att se vad som hänt under natten. Ofta brukade det gå ganska snabbt att kika igenom högen, för det krävdes oftast en lokal vinkel för oss på redaktionen i Karlstad för att vi skulle göra något reportage.

Ett pressmeddelande som låg där vid faxen en tidig morgon minns jag särskilt väl för det stack verkligen ut från mängden. Det kom från dåvarande skolminister Ylva Johansson och dåvarande finansminister Erik Åsbrink och de bekräftade att de var kära i varandra. Vi på redaktionen hade inte hört de rykten som tydligen cirkulerade i huvudstaden och tyckte att det var otroligt kul att få ett pressmeddelande om att två ministrar förälskat sig i varandra. Detta var 23 september 1998, men jag minns det som igår.

Idag sitter både jag och min förläggare Annika Bengtsson på Grim förlag och skickar pressmeddelanden om att Våra älskade orkade inte leva är på gång. Redan en månad innan boken släpps blev jag intervjuad av Kungsbacka-Posten, men jag hoppas förstås på större spridning än så, för det är reportageboken värd.

För de anhörigas skull. Deras berättelser berör.

1 thought on “Dags att skicka pressmeddelanden

  1. Pingback: Jag medverkar i P4 Halland idag | Joanna Björkqvist

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s