Trevligt samtal i studion

IMG_9200När jag loggade in på datorn igår möttes jag av en mängd rapporter om snökaos och avåkningar runt om i hela landet. I Halland verkade det inte vara fullt så illa som i resten av Sverige, men för säkerhets skull bestämde jag mig för att sätta mig i bilen i riktigt god tid, så jag skulle vara framme i Halmstad senast 10.45 inför direktsändningen i P4 Halland klockan 11. Det är ändå drygt tolv mil, så det kändes viktigt att ha lite extra tid att vifta på om något skulle hända.

Men inget särskilt eller tidsödande hände. Det var lugnt och fint på vägen och jag hann fram i tid. Med ganska exakt en timmes marginal parkerade jag på Lilla torg alldeles utanför radiohuset. Så kan det gå.

IMG_9202Det var väldigt trevligt att få träffa och prata med Anna Carlsson som leder programmet Carlsson & Co på förmiddagarna. I en hel timme, med undantag för musiken som spelades, pratade vi om min kommande reportagebok Våra älskade orkade inte leva och mitt arbete med den. Det var väldigt trevligt att få berätta om denna angelägna bok och mina fantastiska intervjupersoner.

Lite pirrigt var det förstås inför direktsändningen, men väl i studion kändes det bra och jag tycker att intervjun flöt på riktigt fint. Framför allt känns det fantastiskt att boken redan innan den är släppt sprids så fint. (Länken verkar vara svår att få till på ett snyggt sätt, men förhoppningsvis hittar ni intervjun genom att klicka här: http://sverigesradio.se/embed?url=http%3A%2F%2Fsverigesradio.se%2Fsida%2Favsnitt%2F497764%3Fprogramid%3D2163&start=3604 )

IMG_9210Efter sändningen passade jag och min förläggare Annika Bengtsson på Grim förlag på att äta lunch tillsammans och jag valde lax med fänkål och rotsaker. Det var mycket gott och vårt samtal blev en perfekt avslutning på dagens resa till Halmstad.

Redan nästa vecka kommer vi att ses igen, Annika och jag. Vilken dag det blir har vi inte kunnat bestämma ännu, men vad vi ska göra då är i alla fall helt klart. Vi ska flytta över lådor från Annikas bagageutrymme i hennes bil till bagageutrymmet i min bil. Flera lådor blir det.

Lådor med rykande färska böcker! Hurra!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s