Vinn Våra älskade orkade inte leva

IMG_0504Måndag den 16 februari släpps reportageboken Våra älskade orkade inte leva Grim förlag. I boken delar åtta nära anhöriga till personer som tagit sitt liv och två personer som i sina yrkesroller möter både anhöriga och människor som funderar på att avsluta sina liv – en psykoterapeut och en präst – med sig av sina tankar, erfarenheter och känslor.

Varje år ta ungefär 1 500 personer livet av sig i Sverige och lämnar chockade och förtvivlade nära anhöriga bakom sig. Att känna sorg, smärta och saknad är naturliga och accepterade känslor, men ett självmord rymmer många fler känslor än så. Det är vanligt att känna även vrede, skuld, skam eller rent av lättnad. Alla dessa känslor tar Våra älskade orkade inte leva upp och berättelserna är mycket gripande och öppenhjärtiga.

Nu tävlar vi ut ett rykande färsk exemplar av boken. Min omdömesgilla och kloka förläggare Annika Bengtsson kommer att vara enväldig domare. Tävlingstiden går ut en minut innan dagen då boken släpps tar sin början, så vi kan skicka boken signerad och klar på själva releasedagen.

Tävlingsregler:

Skriv en kommentar här i bloggen där du berättar varför just du ska vinna ett signerat exemplar av Våra älskade orkade inte leva. Uppge någon form av kontaktinformation så vi kan kontakta dig om du skulle vinna. Tävlingen är öppen fram till söndag den 15 februari kl 23.59.

Välkommen att delta och lycka till!

6 thoughts on “Vinn Våra älskade orkade inte leva

 1. Mimmi pettersdon

  Går just i genom en sorg då min 25åriga nära kollega valde att lämna oss helt utan förvarning. Så många frågor o tankar finns kvar. Hoppas verkligen denna bok ska hjälpa mig att förstå lite.

  Reply
 2. Signhild Skrivmoster

  Jag tycker om att läsa verklighetstrogna böcker där jag blir berörd och där orden lämnar kvar något bestående inom mig. Hälsning Signhild Skrivmoster

  Reply
 3. Åsa Broing

  Jag hade möte med Försäkringskassan häromdagen. Vi kom till att tala om boken Våra älskade orkade inte leva eftersom jag varit testläsare. Alla som hastigt mist någon tror jag har glädje av denna bok. Jag vill gärna vinna ett exemplar för att skänka till Försäkringskassans referensbibliotek.

  Reply
 4. Maria Fernbom

  Jag skulle väldigt gärna vinna. Har själv tänkt tanken på att mina nära och kära skulle ha det bättre utan mig. Jag vet att det inte är sant, men under min djupa depression upplevde jag det så.

  Reply
 5. camilla

  Jag skulle väldigt väldigt väldigt gärna vilja vinna din bok. Jag har egentligen ingen bra orsak varför jag vill läsa den. Jag har inte så stora erfarenheter av självmord. Visst vet jag av några men dom kände jag inte så väl, Men jag är ändå väldigt intresserad av att läsa din bok.
  Kram!

  Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s