Våra älskade orkade inte leva finns hos mig

IMG_0515Vilken magisk dag! Reportageboken Våra älskade orkade inte leva finns äntligen hos mig. Min förläggare Annika Bengtsson på Grim förlag och jag möttes idag på halva vägen och åt lunch tillsammans i Tvååker. Även om pizzan var helt okej var det ju inte för att avnjuta en italiensk delikatess vi träffades. Oh nej, det var för att jag skulle få några lådor med rykande färska exemplar av min bok som släpps på måndag.

Redan igår nådde de förlaget och bilderna jag fick från Annika bådade gott. Färgerna såg fina ut och jag var så spänd inför mötet idag. Måtte allt se lika bra ut IRL som på datorn.

Det visade sig att allt var precis så prefekt som jag hade önskat. Färgerna var varken gulare eller dunklare än jag målat (trots att de varit det på provboken) och boken kändes precis lagom lätt i handen. Äntligen kan jag helt släppa den oro som gnagt i mig sedan jag fick provboken.

Dessutom fick jag av Annika veta att boken nu går att beställa på både Adlibris och Bokus. Nu går den alltså inte att bara bevaka, utan det går att beställa på riktigt. Hurra!

IMG_0502Så fort jag kom hem rusade jag ut i trädgården och för att ta några bilder innan solen går ner. Med sina blå grundtoner och dragen i rött och gult tycker jag att boken står sig fint i omgivningen. Den kan nog trivas här.

Nu när allt ser bra ut på utsidan kan jag börja fokusera på insidan. Det är ju faktiskt den som är det viktigaste med boken. Alla de gripande historierna som jag har fått förmånen att förvalta och förmedla ska nu spridas till resten av världen.

Jag hoppas att läsarna runt om i landet ska blir lika berörda som jag och känna att boken är precis så viktig som jag tycker att den är.

Vi måste våga prata mer om självmord och hur ett suicid förändrar livet för tusentals anhöriga varje år.

1 thought on “Våra älskade orkade inte leva finns hos mig

  1. Pingback: En liten summering av 2015 | Joanna Björkqvist

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s